The Sarangi Sessions Vol.1

De The Sarangi Sessions Vol.1 is de eerste plaat van Vincent Swierstra en is een instrumentale hip hop EP.

In de zomer van 2020 startte Vincent een crowdfunding campagne bij VoorDeKunst om de EP de wereld in te brengen. Dankzij meer dan tachtig donateurs en het Amsterdams Fonds Voor De Kunst was de campagne meer dan succesvol! Hierdoor kon er een beperkte oplage vinylplaten geperst worden.

Bekijk hier het promotiefilmpje, gemaakt door de Groningse kunstenares Maruschka Poolman. Zij maakte ook al het artwork voor de plaat.

Vincent Swierstra

Omdat Vincent is opgegroeid met een liefde voor hip hop en trip hop was het een oude droom om ooit een sarangiplaat te maken in deze stijl. In 2017 besloot hij om vier Nederlandse producers te benaderen om de droom te verwezenlijken. Deejay Irie, COMCAP, Koshinto en Pitch Controller Mitch waren enthousiast om mee te doen. Het resultaat van deze samenwerking is deze EP, The Sarangi Sessions Vol.1. Hopelijk volgen er in de toekomst nog meer EP’s zoals deze! De plaat zal in de lente van 2021 worden uitgebracht. Volg Vincent op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven! 

Dit zijn de vier producers die aan deze EP mee hebben gewerkt.

Deejay Irie

Deejay Irie is een Nederlandse DJ/Producer met Braziliaanse roots met een liefde voor hip hop en turntablism en heeft veel ervaring met het creëren van muziek voor clm en theater. Hij is de enige DJ die vijf keer Nederlands DMC kampioen is geworden, en bovendien de enige DMC wereldkampioen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Deze titels openden vele deuren voor hem en gaven hem de kans om de hele wereld over te reizen. Hij heeft opgetreden in elk continent en hij is niet van plan om hier snel mee te stoppen. Behalve performer is Irie ook remixer, producer en editor.

COMCAP

COMCAP / Jasper Dijkshoorn groeide op in Leeuwarden en verhuisde in 2006 naar Amsterdam. Sinds 2004 is muziek zijn grote passie. Hij begon beats te maken met een computer maar besloot in 2009 om te investeren in een analoge home studio. Zijn productietechniek kan het best beschreven worden als een moderne manier van componeren waarbij hij alleen geluiden gebruikt die gesampled zijn van zijn collectie van obscure en zeldzame vinylplaten. Hij gebruikt alleen zijn AKAI MPC 2000XL samplers, een draaitafel, een analog mixing board en een paar andere hardware componenten om zijn beats te creëren. Ook host hij zijn eigen hip hop avond in Amsterdam, The Ill Street Sessions.

Koshinto

Koshinto is een elektronisch muziekproject van Aldert Johan. Een mix van intense dromerige ambient en cinematische trip-hop met een psychedelische twist. In 2002 kreeg hij de kans om mee te doen met de Twix Talent Room. Hij trad op bij ID&T Radio, Trance Energy en daarna in de finale op Innercity. Door een paar vrienden raakte hij geïnspireerd om meer te leren over muziek maken. Zijn aandacht verplaatste zich steeds meer van het draaien naar het produceren. Zijn passie voor de muziek was tegelijkertijd een belangrijke uitlaatklep tijdens het omgaan met zijn psychotische kwetsbaarheid. Van daaruit ontstond het project Koshinto. Nadat zijn debuutalbum Mindscapes verscheen in 2017, deed hij mee aan een sync licensing uitdaging van Indaba Music en werd één van de winnaars met zijn track Ready For Liftoff.

Pitch Controller Mitch

Misha v/d Winkel aka Pitch Controller Mitch is een DJ, songwriter, producer en een van de oprichters van het platform and muziek label INI Movement. Hij heeft over de hele wereld getoerd met Pete Philly & Perquisite, haalde de cnale van De Grote Prijs van Nederland met Jiggy Dje en produceert voor een breed scala aan artiesten uit verschillende genres. Het nummer Walking on Fire met Rilan & De Bombardiers werd gedraaid in Amerikaanse tv- shows zoals Shooter. Zijn solomuziek wordt gedraaid in alle hoeken van de wereld. Zijn roots liggen in de hip hop maar andere culturen en genres weten ook zijn interesse te wekken.

Foto’s gemaakt door Kes Antoniesen