The Sarangi Sessions EP Vol.1

HOME > The Sarangi Sessions

Vincent | The Sarangi Sessions

Ik ben een van de weinige sarangispelers in Nederland. Ik ontdekte de sarangi in 2003 tijdens mijn eerste trip naar India en werd meteen verliefd. Er wordt wel gezegd, dat van alle instrumenten in de wereld, de sarangi het dichtst het geluid van de menselijke stem benaderd. Drie darmsnaren worden bespeeld met een strijkstok en de nagels. De 36 resonantiesnaren dragen bij aan het mystieke geluid dat de sarangi zo mooi maakt. Mijn leraar in Amsterdam is Joep Bor, auteur van het boek The Voice of the Sarangi en voormalig directeur van Codartz, het Conservatorium voor Wereldmuziek in Rotterdam. Nadat ik mijn bachelor Culturele Antropologie afrondde in 2011 ging ik drie keer terug naar India om te studeren bij Grammy winnaar Dhruba Ghosh in Mumbai, die in 2017 helaas plotseling overleed. In 2015 versterkte gitaarbouwer Roy Willems mijn sarangi en gaf mij de gelegenheid om te experimenteren met effectpedalen. Ook kon ik hierdoor eindelijk meespelen met harde muziek.

De laatste vier jaar heb ik veel opgetreden op diverse feesten, festivals en andere evenementen op diverse plekken in Nederland. Ik speel vaak solo, maar ook met DJ’s, dichters, storytellers en gelegenheidsformaties. Omdat ik opgegroeid ben met hip hop en trip hop, was het een oude droom om ooit een sarangiplaat te maken in deze stijl. In 2017 besloot ik om vier Nederlandse producers te benaderen om de droom te verwezenlijken. Het resultaat van deze samenwerking is mijn eerste EP, The Sarangi Sessions Vol.1. Deze zal eind 2019 worden uitgebracht. Dit zijn de vier producers die aan dit project mee hebben gewerkt.

Deejay Irie

 

Deejay Irie is een Nederlandse DJ/Producer met Braziliaanse roots met een liefde voor hip hop en turntablism en heeft veel ervaring met het creëren van muziek voor film en theater. Hij is de enige DJ die vijf keer Nederlands DMC kampioen is geworden, en bovendien de enige DMC wereldkampioen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Deze titels openden vele deuren voor hem en gaven hem de kans om de hele wereld over te reizen. Hij heeft opgetreden in elk continent en hij is niet van plan om hier snel mee te stoppen. Behalve performer is Irie ook remixer, producer en editor.

Deejay Irie | The Sarangi Sessions
COMCAP | The Sarangi Sessions

COMCAP

 

COMCAP / Jasper Dijkshoorn groeide op in Leeuwarden en verhuisde in 2006 naar Amsterdam. Sinds 2004 is muziek zijn grote passie. Hij begon beats te maken met een computer maar besloot in 2009 om te investeren in een analoge home studio. Zijn productietechniek kan het best beschreven worden als een moderne manier van componeren waarbij hij alleen geluiden gebruikt die gesampled zijn van zijn collectie van obscure en zeldzame vinylplaten.  Hij gebruikt alleen zijn AKAI MPC 2000XL samplers, een draaitafel, een analog mixing board en een paar andere hardware componenten om zijn beats te creëren. Ook host hij zijn eigen hip hop avond in Amsterdam, The Ill Street Sessions.

Koshinto

 

Koshinto is een elektronisch muziek project van Alt Varkevisser. Een mix van intense dromerige ambient en cinematische trip-hop met een psychedelische twist. In 2002 kreeg Alt de kans om mee te doen met de Twix Talent Room. Hij trad op bij ID&T Radio, Trance Energy en daarna in de finale op Innercity. Door een paar vrienden raakte hij geïnspireerd om meer te leren over muziek maken. Zijn focus verschoof van het draaien naar het produceren. Zijn passie voor de muziek was tegelijkertijd een belangrijke uitlaatklep tijdens het om gaan met zijn psychotische kwetsbaarheid. Van daaruit ontstond het Koshinto project. Nadat zijn debuutalbum Mindscapes verscheen in 2017, deed hij mee aan een sync licensing uitdaging van Indaba Music en werd een van de winnaars met zijn nummer Ready For Lift-Off.

Koshinto | The Sarangi Sessions
Pitch Controller Mitch | The Sarangi Sessions

Pitch Controller Mitch

 

Misha v/d Winkel aka Pitch Controller Mitch is een DJ, songwriter, producer en een van de oprichters van het platform and muziek label INI Movement. Hij heeft over de hele wereld getoerd met Pete Philly & Perquisite, haalde de finale van De Grote Prijs van Nederland met Jiggy Dje en produceert voor een breed scala aan artiesten uit verschillende genres. Het nummer Walking on Fire met Rilan & De Bombardiers werd gedraaid in Amerikaanse tv-shows zoals Shooter. Zijn solomuziek wordt gedraaid in alle hoeken van de wereld. Zijn roots liggen in de hip hop maar andere culturen en genres weten ook zijn interesse te wekken.

Foto’s gemaakt door Kes Antoniesen