De Magiër, memoires van een dwaas

In Mei 2017 verscheen de debuutroman ‘De Magiër, Memoires van een Dwaas’ van Vincent bij uitgeverij Paris Books. 

Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Tijdens het tweede jaar van zijn studietijd in Amsterdam belandde hij langzaam in een zware psychose. In zijn boek beschrijft hij hoe het onschuldig begint, steeds meer escaleert en uiteindelijk uitmondt in totale waanzin. Het verhaal is geschreven vanuit de beleving van Vincent, je maakt de psychose mee door zijn ogen.

Door de combinatie van een grote interesse in spiritualiteit en esoterische stromingen, en het langzaam psychotisch worden, dacht hij uiteindelijk dat hij de nieuwe Messias was. Het boek zoekt de grens op tussen wijsheid en waanzin en is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychotische ervaring. Het boek is op dit moment alleen in het Nederlands verkrijgbaar. Er wordt gewerkt aan een Engelse vertaling!

Recensies

“Swierstra neemt je in zijn boek mee naar de beleving van een jongeman, die aan het begin van zijn leven staat: op kamers, studie, nieuwe mensen leren kennen en de kickstart van zijn leven. Je voelt mee met de hoofdpersoon en zit middenin het boek. Van mooie momenten tot zeer pijnlijk: een lachje of een traantje kan ontsnappen terwijl je leest.”

 

“Meesterlijke inkijk in een psychotisch brein. Mooi geschreven en met fijne humor.”

 

“Ontstellende blik in de macht die waanideeën kunnen uitoefenen. Verleiding, vereenzaming en tenslotte (doods)angst in de mentale kerker van het slachtoffer. Het overmatig canabisgebruik wordt weliswaar niet direct in verband gebracht met het afglijden in het psychotische proces maar het kan wel tussen de regels door gelezen worden. De impact op de beleving en het lijden van de meest nabij betrokken familieleden en vrienden blijft onderbelicht. Toch wel een mooie getuigenis van binnenuit.”

NRC

Naar aanleiding van het verschijnen van De Magiër werd Vincent in 2017 geïnterviewd door Wilmer Heck van het NRC. Je kan het hele artikel hier lezen.